söndag 17 november 2013

Vinst mot Landskrona med 6 - 3

Å/K IBS - IBK Landskrona 6 - 3 (1-2, 1-0, 4-1)

Jenny Olander satte en mycket viktig straff

Matchen mot Landskrona har vi väntat på länge och skulle den äntligen bli av. Ejdelinds gamla klubb, Linnéa som tidigare spelat med tjejerna i FBC Engelholm. Landskrona har lite kniven mot strupen och ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket och är i poängbehov. Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match och att vi var tvungna att vara på plats mentalt från första början.

Vi tar ledningen i första perioden genom mål av Matilda Karlsson som blev serverad av Alexandra Nilsson. Därefter så släpper vi i Landskrona och låter de gå till periodvila med 1-2. Deras 2-1 mål var riktigt snyggt av Linnéa Jönsson och vi visste att hon var farlig och det fick vi nu se.

Andra perioden blir ett lite ställningskrig mellan lagen, vi har inför denna period ändrat lite. Eftersom Landskrona endast spelar med två femmor så har de ett högre tempo emellanåt men att vi även såg en tendens till att de började slarva och så väldigt trötta ut. Då växlar vi upp och tar tag i ett ännu högre temo. Vi får till en straff som orsakas av att vi trycker tillbaka motståndarna och inte ger oss. Johanna Andersson vill verkligen få in bollen i mål, men hon hakas och vi får till en utvisning och en straff. Straffen lägger Jenny Olander och hon gör inget misstag utan rundar elegant målvakten och vi har 2-2.

Tredje perioden växlar vi ytterligare upp ett par nivåer och nu hänger Landskrona inte med. Vi jobbar stenhårt och alla gör ett riktigt bra jobb och vill verkligen vinna. 3-2 kommer till på ett powerplay och vi får till ett bra tryck och pressar ner Landskrona ordentligt. Amanda Pommer slår en bra passning till Johanna Andersson som lurigt går i köksvägen. 4-2 kommer till ett sätt som vi har jobbat på mycket och det är Arta Tahiri som snyggt hänger in bollen i mål efter passning av Matilda Karlsson. Anna kommer inte att gå mål lös från denna match heller och när hon blir framspelad av Johanna Andersson så gör hon inget misstag och tavlan visar 5-2. Landskrona lyckas göra ett mål till men det är inte så vi blir nervösa utan tar istället tag i det igen och efter hårt jobb får vi med oss en utvisning. Ytterligare ett powerplay och en för dagen en nykomponerad powerplay kedja ser till så att vi gör ytterligare ett mål. Det är Sofia Henriksson som smäller in bollen i mål efter en framspelning av Johanna Ejdelind.

Sara Ginstrup visar än en gång upp ett register och står för ett par riktigt kvalificerade räddningar.

Vi är det bättre laget idag genom hela matchen och vi visar än en gång att vi är riktigt bra lag och att vi är väldigt svårslagna.